Tarieven


Voordelig en betaalbaar
Echte deskundigheid hoeft niet duur te zijn. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op om uw vraag of geschil voor te leggen.

Is rechtsbijstand gewenst, dan kijken we eerst of u voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking komt. Is dat het geval, dan wordt, afhankelijk van uw belastbaar inkomen een eigen bijdrage opgelegd. 

Tabel inkomensgrenzen (belastbaar jaarinkomen) en eigen bijdragen per 1 januari 2017: http://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen

Komt u niet voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking, dan kunnen wij u bijstaan tegen ons voordelige uurtarief. Door de specialisaties kunnen wij u op bijzonder efficiënte wijze bijstaan. Na afronding van het dossier ontvangt u van ons een gespecificeerde nota. Dat is wel zo duidelijk.

Inkomensgrenzen en eigen bijdrage
In de wet op de Rechtsbijstand zijn de inkomensgrenzen, het vrijgestelde vermogen, en de eigen bijdragen voor gesubsidieerde rechtshulp vastgesteld. Als uw inkomen of vermogen hoger ligt dan de maximale bedragen in de tabel, komt u niet in aanmerking voor gefinancierde rechtshulp. De waarde van de eigen woning blijft bij de vermogensbeoordeling buiten beschouwing. Wel kan bijvoorbeeld het al gespaarde tegoed bij een spaarhypotheek als vermogen worden beschouwd.

Betaalde rechtshulp
Komt u niet in aanmerking voor gefinancierde rechtshulp, dan helpt Homerus advocaten u toch graag verder. Voor het eerste gesprek van maximaal 30 minuten brengen we de kostprijs in rekening van € 50,- (inclusief BTW en inclusief alle kantoorkosten). Omdat wij 'juridische hulp' voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk willen laten zijn, hanteren wij na het eerste gesprek een gematigd uurtarief. Uw advocaat schat van tevoren zo goed mogelijk in hoeveel tijd met uw zaak gemoeid zal zijn. Tenzij u hierover met uw advocaat andere afspraken maakt, sturen wij u minimaal 1x per maand een rekening over de tot dan gewerkte uren en verschuldigde kosten. Zo weet u precies waar u aan toe bent. U wordt niet plotseling geconfronteerd met een forse eindafrekening. Voorziet de advocaat dat de zaak meer tijd in beslag gaat nemen dan hij in eerste instantie had verwacht, dan zal hij u hiervan op de hoogte brengen.

Algemene voorwaarden

Download
Algemene voorwaarden Homerus Advocaten
Voor onze algemene voorwaarden kunt u het bijgevoegde document openen.
Algemene voorwaarden.pdf
Adobe Acrobat document 1.4 MB

Klachtenregeling

Download
Klachtenregeling Homerus Advocaten
Voor onze klachtenregeling kunt u het bijgevoegde document openen.
Klachtenregeling.pdf
Adobe Acrobat document 1.2 MB